MEKAN BURASI !
Daha kaliteli hizmet için üye olun.

Join the forum, it's quick and easy

MEKAN BURASI !
Daha kaliteli hizmet için üye olun.
MEKAN BURASI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sitemize Hoşgeldiniz ,paylaşımın,eğlencenin,dostluğun tek adresi....

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Gül: İnsanlık adına utanç duyuyorum

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1okey Gül: İnsanlık adına utanç duyuyorum Cuma Ocak 16, 2009 2:23 pm

Ƭ®îǤΘƝѦӮ4Ӡ™

Ƭ®îǤΘƝѦӮ4Ӡ™
Co-admin
Co-admin

Gül: İnsanlık adına utanç duyuyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin olarak yaptığı açıklamadainsanlık adına büyük utanç duyduğunu söyledi.

Gül, ''Yaşanan olaylardan insanlık adına utanç duyuyorum. Bu kadar çocuğun öldüğü bir ortamda, dünyanın sessizliğini ve ateşkesin sağlanamamasını da çok büyük bir üzüntüyle karşılıyorum'' dedi.

CİBUTİ CUMHURBAŞKANI GUELLEH: GAZZE'DE 21 GÜNDÜR DEVAM EDEN TRAJEDİNİN ARTIK DURDURULMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİZ

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Türkiye'nin barış için gösterdiği çabaları büyük takdirle izlediklerini belirtirken, Gazze'de 21 gündür devam eden trajedinin artık durdurulması gerektiğini söyledi.

Guelleh, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Kardeşimiz Sayın Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak geldik. Burada Türk kardeşlerimizin arasında olmaktan büyük onur duymaktayız" dedi.

Ankara'ya ilk kez geldiklerini, Gül ile görüşmelerinde birçok konuyu müzakere etme fırsatlarının olduğunu ifade eden Guelleh, ikili ilişkiler, bölgesel konular ve iktisadi işbirliği konularını ele aldıklarını aktardı.

Guelleh, temasları çerçevesinde Türk iş adamlarıyla, savunma ve güvenlik konularıyla ilgili yetkililerle de görüşeceklerini bildirdi.

"Cibuti ne yazık ki çok karışık bir bölgede bulunan bir ülke" diyen Guelleh, barış içinde yaşamaya çalışan bir ülke olarak, bölgede barış ve istikrara katkıda bulunmak için çeşitli uluslararası toplantılar düzenlediklerini belirtti.

Bu kapsamda 26 Ocak'ta Uluslararası Denizcilik Örgütünün katılımıyla bir toplantı düzenleneceğini bildiren Guelleh, toplantının gündeminde, Aden Körfezindeki korsanlık olaylarının yer alacağını ve dünya ticaretinin yüzde 30'unu etkileyen bölgedeki bu olayların engellenmesine çalışılacağını kaydetti.

Konuk Cumhurbaşkanı, bu bağlamda bütün uluslararası kamuoyunu, bu bölgede barışın sağlanması ve korunması için katkıda bulunmaya davet etti.

Türkiye'nin kendileri için, işbirliği içinde bulundukları kardeş bir ülke olduğunu ifade eden Guelleh, şöyle devam etti:

"Hem Afrika hem de Arap dünyası için Türkiye'nin böyle bir konumu mevcut. Türkiye'nin barış için çabalarını bizler de herkes gibi büyük takdirle takip ediyoruz. Bizler, Türkiye'nin özellikle Orta Doğu'daki olaylar karşısında barışı sağlama çabalarına elimizden gelen tüm imkanlarla destek vermek ve en içten duygularımızla bu desteği ifade etmek istiyoruz.

Şu günlerde yaşadığımız trajedi, Filistin'de gözlerimizin önünde meydana gelen olaylardan bizler de çok üzgünüz ve BM Güvenlik Konseyinin kabul ettiği kararın bütünüyle uygulanması gerektiğini savunuyoruz. 21 gündür devam eden ve çok sayıda can kaybına neden olan bu trajedinin, bu facianın artık durdurulması gerektiği kanaatindeyiz."

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinde bu konuyu da ele aldıklarını söyleyen Guelleh, ayrıca Somali'den bahsettiklerini, dünya ve bölge barışı için faydalı olabilecek konuları görüştüklerini sözlerine ekledi.

http://www.mekaninburasi.tk

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]